SF, horror en fantasy op NL televisie en/of kabel

Overzichten betreffende diverse tv series op het gebied van science fiction, horror en fantasy zoals deze op Nederlandse televisie en/of kabel te zien zijn geweest, of dat nog zijn.SF-, horror- en fantasyseries chronologisch (1959-2010)

SF-, horror- en fantasyseries alfabetisch (1959-2010)

Series genomineerd in het seizoen 2006-2007

Series genomineerd in het seizoen 2007-2008

Series genomineerd in het seizoen 2008-2009

Series genomineerd in het seizoen 2009-2010


Ook alhier diverse links naar besprekingen van diverse series zoals die binnen NKSF zijn gehouden en via Google Groups zijn terug te vinden.

TV series van 'Mutant Enemy' (plus wat films)

Lost (de eerste vier van de zes seizoenen)

Day Break

Doctor Who

Heroes

Star Trek


Binnen NKSF worden ook regelmatig polls georganiseerd om te bepalen welke series het populairst zijn. Hieruit komen vervolgens ranglijsten.
Er zijn een viertal soorten lijsten:

Naast type aanduiding kennen de lijsten natuurlijk ook een periode aanduiding. Deze bestaat uit zes cijfers. De eerste vier slaan op het jaar waarin ze gemaakt is, en de laatste twee op de maand. Staat er bij een Seizoenslijst bijvoorbeeld 200606 dan slaat dus op een oordeel over series uitgezonden tussen 1 juni 2005 en 1 juni 2006. Soms staat er een extra toevoeging bij als in een maand twee verschillende pols zijn gehouden. Het onderscheid wordt dan gemaakt met een streepje gevolgd door een cijfer.

De lijsten werden gepubliceerd via Usenet en zijn gedeeltelijk ook terug te vinden op de NKSF site.
Om echter een extra handzaam overzicht te maken maakte ik een Access database met daarin de diverse lijsten waarbij ik overigens retroactief de stijl gebruikt voor recente lijsten ook toegepast heb op de eerdere lijsten. Veel verschuivingen zal dat niet gegeven hebben.
In totaal heb ik daarvan ook een drietal presentaties gemaakt en daarbij heb ik me telkens beperkt tot de top 10 van alle lijsten. Dit zijn immers de belangrijkste series en hiermee wordt gelijk wat 'vervuiling' ook onder het tapijt geveegd.
De drie overzichten zijn:


Wouter.cc


20101201
20210211


NKSF